Střevo na salám 40mm přírodní přířez 50cm FIB.FL MCH PL

Kód: 1310
Neohodnoceno
133,10 Kč 110 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Salámové střevo je zauditelný obal pro trvanlivé i polotrvanlivé salámy vyráběné studenou nebo teplou cestou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Střevo umožňuje přenos kouře a je vhodný pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Střevo je také vhodné Obal je také vhodný pro výrobu trvanlivých zauzených fermentovaných salámů (studenou cestou), nebo pro uzení sýrů.

Vlastnosti:

  • extrémní fyzikální zatížení při plnění a tepelném opracování výrobku
  • zachování stálosti kalibru
  • vynikající tvarová stabilita
  • po vychlazení má výrobek hladký vypnutý povrch (dobrá smrštitelnost)
  • dobrá loupatelnost

Doporučení ke zpracování

  • Máčení - Intenzivně máčet plně ponořené ve vodě na 30 minut. Teplota vody 20 - 40°C, optimální 28°C.
  • Uzení - Udit při 85% relativní vlhkosti vzduchu.
  • Vaření/chlazení - Vařit na požadovanou teplotu v jádře, poté zchladit, nejlépe sprchováním na teplotu v jádře (menší než 25 °C).

Doplňkové parametry

Kategorie: Řeznické potřeby
Kalibr střev: po naplnění 4 cm
Délka: 50 cm
Úprava obalu: zavázaný přířez s očkem na zavěšení
Barva: přírodní
Tepelná odolnost: na uzení a vaření do 80°C
Namáčení obalu před plněním: 30 minut - teplota vody 20 - 40°C, optimální 28°C
Použití: jsou vhodné pro trvanlivé zauzované fermentované salámy, ale i pro vařené polotrvanlivé salámy a zauzované tavené sýry, lehce vařitelné
Balení: 25 ks